fbpx

Ponedeljak - Petak - 7:00 - 20:00, Subota - 7:00 - 14:00

Analiza krvi kod dece

Tranquility - Najkompletniji neinvazivni test prenatalne DNK

Zavod za laboratorijsku dijagnostiku BIOTEST vam nudi mogućnost testiranja prenatalnim testom „Tranquility“, švajcarske kompanije Genoma, koji je najprecizniji neinvanzivni prenatalni test u Evropi.

Izbegnite rizik nepotrebne amniocenteze!

Tranquility je jednostavan, visoko senzitivan (99.9%), CE-IVD sertifikovan, najkompletniji neinvazivni prenatalni test za rano otkrivanje hromozomskih anomalija ploda kao što su Daunov, Edvardsov, Patauov, Tarnerov, Klineferterov i Jakobsov sindrom, najčešće mikrodelecije, kao i pola bebe na zahtev roditelja.

Već od 10. nedelje jednoplodne trudnoće, a od 12. nedelje kod višeplodnih trudnoća, nerizičnom metodom dolazi se do brzih i preciznih rezultata. Analizom slobodne fetalne DNK iz samo nekoliko mililitara majčine krvi u vrhunskoj laboratoriji u Ženevi, dobijaju se najprecizniji rezultati u roku od samo 5 radnih dana.

Na ovaj način, u slučaju negativnog rezultata, Tranquility test će omogućiti da se izbegne nepotrebna amniocenteza, postupak koji nosi rizik od pobačaja od 0.5 - 2%. Ukoliko je rezultat testa pozitivan, mora se ipak preduzeti invazivni postupak utvrđivanja dijagnoze amniocentezom ili biopsijom horionskih resica.

Tranquility je najpouzdanije rešenje jer:

  • Analizira slobodnu fetalnu DNK koja se nalazi u krvi majke;
  • Detektuje prisustvo najčešćih hromozomalnih aneuploidija - trizomije 21,18 i 13 i mikrodelecije;
  • Rano testiranje, od 10. nedelje trudnoće ili od 12. nedelje kod blizanačke trudnoće;
  • Visoka senzitivnost > 99.9% - što znači da je Tranquility test u stanju da izbegne lažno negativne rezultate. To se dešava kada test da negativan rezultat (poremećaj nije pronađen), dok beba u stvari ima zabeleženi poremećaj. Kod standardnih skrining testova senzitivnost je 70 - 80%;
  • Visoka specifičnost > 99.9%  - što predstavlja mogućnost izbegavanja lažno pozitivnih rezultata. To može dovesti do nepotrebnog i rizičnog obavljanja amniocenteze, iako beba nema nikakav poremećaj;
  • Najbrži rezultati - kompanija Genoma poseduje najnapredniju tehnologiju u svojoj laboratoriji u Ženevi, što znači da će rezultati biti gotovi u roku od 5 radnih dana od prijema u laboratoriju (osim kada su potrebne dodatne analize).

Kompanija GENOMA S.A. se u okviru ESPERITE Grupe bavi genetskim testiranjima, dijagnostikom i istraživanjem u oblasti prediktivne medicine. GENOMA genetska platforma za kliničku dijagnostiku je najveća u Evropi. Poseduje visoko efikasnu platformu za tehnologiju sekvenciranja sledeće generacije (NGS) i u ovom trenutku je osposobljena je za obradu 75.000 uzoraka godišnje. 2015. godina označava početak nove ere za personalizovanu medicinu. ESPERITE je lider u ovim promenama i uskoro će objaviti lansiranje novih genetskih testova.